23 Aralık 2012 Pazar

KALECİ ALTYAPI TEKNİKLERİ!!!!!


ALTYAPI KALECİ TEKNİKLERİ

Kalecilikte başlama pozisyonu çok önemlidir.Vücut ağırlığı omuzların desteğiyle ayaklara verilmiştir.bu pozisyonda durmak, vücuda denge kazandırdığı gibi, her yöne hareket etmede kolaylık sağlar.
POZİSYON DURUŞU:


Ayaklar omuz genişliği kadar açık,ağırlık öne doğru, vücut ve baş düzgün biçimdedir.Göz devamlı top takibindedir.
2)-TOPUN TUTULMASIİKLERİ

Kaleci topu taç atacak oyuncu gibi (W)şeklinde tutar.Parmaklar topu saracak şekilde yerleştirilmelidir.Eğer kalecinin avuç içi dışarıya dönüyorsa topu yakalamakta zorluk çekecektir. avuç içi topa yapışmalı ve parmaklar topu kavramalıdır.


YERDEN GELEN TOPLARIN TUTULMASI
Yerden gelen topların tutulması 3 bölümde toplanabilir.


a)YERDEN GELEN TOPLARIN DİZ KIRMADAN TUTULMASI
Yerden gelen topların tutulması esnasında gelen topun önüne geçilir. Ayaklar top geçmayecek aralıkta olmalıdır. Bel kırılarak eller yanyana yerleştirilerek küçük parmaklar birbirine temas edecek şekilde topa uzanılır.Topun el ile teması sağlanıp top kavrandıktan sonra göğüs ve kol arasına sıkıştılarak top tutulur.


b)YERDEN GELEN TOPLARI DİZ BÜKEREK TUTMA
Topun geliş yönü belirlenir. Gelen topun önüne geçilir.sol veya sağ ayak hafif açılır. diğer taraftaki diz kırılarak çökülür.bu arada eller birleştirilerek topa uzanılır.Topun eller ile kavranmasından sonra kollarla göğüs hizasında top sıkıştırılarak ayağa kalkılır.


c)YERDEN GELEN TOPLARIN ÖNE KAPANARAK TUTULMASI
Topun geliş yönü belirlenir. Gelen topun önüne geçilir.sol veya sağ ayak hafif açılır. diğer taraftaki diz kırılarak çökülür.bu arada eller birleştirilerek topa uzanılır.Topun eller ile kavranmasından sonra top göğüs ve kolar arasında sıkıştırılarak vücut top ile birlikte öne doğru bırakılır


ORTA YÜKSEK GÖĞÜS HİZASINDAN GELEN TOPLARIN TUTULMASI
Orta yüksek topların tutulması 2 bölümde ele alınabilir.


a)GÖĞÜS HİZASINDA GELEN TOPLARIN TUTULMASI
Göğüs hizasından gelen topun önüne geçilir. kollar topa uzanır. avuç içi ve parmaklar topa sıkıca yapışıp tutulduktan sonra göğüs ve kollar arasında sıkıştırılarak topa sahip olunur.


b)KARIN HİZASINDAN GELEN TOPLARIN TUTULMASI
Gelen topun önüne geçilir.topun geldiği noktada karın içeriye doğru çekilerek kollar ve el ile top karın boşluğunda sıkıştırılarak topa sahip olunur.


BAŞ ÜSTÜ YÜKSEKLİKTEN GELEN TOPLARIN TUTULMASI
Baş üzerinden gelen toplarda kollar topu en uzak noktada yakalayacak biçimde gergin olmalıdır. Top en yüksek noktada tutulmalı ve zamanlama çok önemlidir. Top yakalandıktan sonra göğüs ve kollar arasında sıkıştırılarak topa sahip olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder