10 Aralık 2015 Perşembe

Michael bradadan kalecilik dersleri

SAVUNMA


Kaleci bir dolu farklı bilgilerle karşılaşmaktadır. Anlık olarak karar vermek zorundadır: 
Neye Dikkat Etmeliyim? Neyi göz ardı Edebilirim?Ne Zaman Kabullenmeliyim?

Kabullenme çok yakında konsantrasyon ile alakalıdır. Hiçbir kaleci, tüm altmış dakika boyunca aynı düzeydeki konsantrasyon seviyesi ile oynama durumunda değildir. Böylede olmamalı zaten! Kaleci konsantrasyonuna kumanda etmeyi öğrenmelidir, öyle ki doğru anda hazır olabilmeli, arada ise de bir rahatlama sağlayacak olan (sayfa alt bölümündeki şekilde görüldüğü gibi) dinamizmi gösterebilmelidir.

Ancak böylece kaleci bir oyunu gerçek anlamda enerjik olarak tamamlayabilir ve son safhada hala dinamik ve ani patlama halinde reaksiyon gösterebilir. Kaleci tam konsantrasyonu sağlayabilecek sinyalleri için önceden belirlemelidir. Diğer tarafta ise bilinçli olarak bazı sinyalleri görmemezlikten gelebilmelidir ki, bunlar konsantrasyonu bozucu sinyalleridir.

Aynı Presedür…

Kalecinin konsantrasyonunu doğrudan etkileyecek olan veya bunun seviyesinde etkili olacak olan, belirtilen sinyallerden birisi, rakip toplu oyuncunun kaleye olan uzaklığıdır.

Prensip olarak her pozisyondan gol atılabileceği doğrudur, fakat uygulamada genelde standart pozisyonlar golle gerçekleşmektedir.

Burada ilgimizi gerçek tehlikeli bölgeye yönlendirelim(Bunun için 3. sayfadaki şekil bakın)Tüm atılan gollerin yaklaşık %99’u bu bölgeden kaybedilmektedir. Rakip top ile bu alanın dışında hareket halinde, ise kaleci kendisinin koşu yollarının gözlenmesi ve gelişmekte olan oyun pozisyonunun taktik analizine verebilir ve de kendi esas konumunu düzeltebilir.
5
Toplu bir rakip oyuncu tehlikeli bölgeye girer girmez, bunun kaleci için anlamı: Anlam kademesi bir demektir: Tüm   konsantrasyonu  toplu oyuncuya yönlendirmeli ve atış beklemelidir! Bu çok tehlikeli pozisyonu geçmiş ise, kaleci tekrar biraz rahatlayabilir.
          Bilinçli olarak bu alandaki başarılı kaleciler gözlemlendiğinde, konsantrasyonun 
Bu dâhili kumandası/idaresi çok net şekilde belirginleşmektedir.         TAKEN FROM MİCHAEL BRADA's WRİTE 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder