12 Aralık 2015 Cumartesi

Michael bradadan kalecilik dersleri part 6

BÖLÜM 2

BİR KALECİNİN GÖZÜYLE
BÖLÜM 2
 















  Kabullenme eğitimi ile ilgili alıştırmalar birikimi Michal Barda'nın bir yazısı. Birinci bölümde değinilmiş olan konular, şimdi burada ikinci bölümde biraz daha açılacaktır.                       
1.Bölümde Michael Barda, hentbol kalecisi için kabullenme konusunda ki ana temalara değinmişti. Kaleci ne zaman tamamen konsantre olmalı, olabilir?
Örneğin: Pozisyona özgü kabullenmenin püf noktaları nelerdir, kanat pozisyonlarında yapılan atışlar gibi.Bu bölüm kaleciliğe özgü kabullenme eğitimi ile ilgile alıştırmalar içermektedir. 

ALIŞTIRMALAR
KALECİYE ÖZGÜ KABULLENME EĞİTİMİ

1. Üç kaleci 2-3 mt mesafede sırayla durular kendilerinde 1 adet top bulunur.             
Her iki dışta duran oyuncular topu paslaşırlar ortadaki topu yakalamaya çalışır. Burada atış varyantları değişken olmalıdır. Havadan, yerden, aldatmalı, yana stepsler vb.



VARYASYONLARI:
.Ortadaki oyuncu öncede hemen oynanır veya boş alanların oluşmasını sağlar. Her top için mücadele etmelidir. Atışlara dikkat edilmeli baskı altında analiz ve etken 
davranılmalıdır..Alıştırma akışı bir önceki çalışmadaki gibi ancak daha fazla oyuncuyla 5-6 metre çapında daire oluşturarak.Çalışma bir önceki çalışmadaki gibi aynı ancak toplar havada yakalanır ve davranarak hareket eder. 
Şekil 1 








ÇİZGİ OYUNU

2.İki kaleci arka arkaya durur önlerinde bir çizgi bulunur(arkadaki kalecide top vardır)  üçüncüde bunların karşısında durur. Top olan kaleci yana bir hareketle önündekini geçip çizgiye ulaşmaya çalışır. Karşıda bulunan kaleci ise onu gözlemlemeli ve onun koşu yollarını kapamalıdır. 

VARYASYONLARI

Çizgiye olan mesafe her iki taraf için 2 mt ye çıkartılır Vücut veya topla aldatma yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder